Επιστολή-βόμβα στον ανακριτή για Μαρινάκη!

ImageHandler.ashx-2

Νέα διάσταση στους περιοριστικούς όρους της ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι πιθανό να δώσει η επιστολή προς τον ανακριτή διαφθοράς. Ο Άρης Ασβεστάς καταγράφει σε ένα ακόμα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ το περιεχόμενό της.

Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στέλνει ερώτημα προς τον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη, ώστε να διευκρινιστεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και να επιληφθεί για το αν ο Μαρινάκης ασκεί διοίκηση στον Ολυμπιακό.

Η αναφορά του Δημήτρη Μελισσανίδη την Τρίτη (28/7) ενώπιον της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης ασκεί διοίκηση στον Ολυμπιακό παρά τον περιοριστικό όρο που του έχει επιβληθεί και που του απαγορεύει να ασχολείται με το ποδόσφαιρο, κινητοποίησε την Επιτροπή η οποία προχωρεί σε συγκεκριμένες ενέργειες.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SDNA, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αποφάσισε να συντάξει μια επιστολή-ερώτημα προς τον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη που ερευνά την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» και να ζητεί διευκρινήσεις για το πώς ακριβώς ο ίδιος εννοεί τον περιοριστικό όρο της «απαγόρευσης ενασχόλησης με οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ποδόσφαιρο», που -μεταξύ άλλων περιοριστικών όρων- έχει επιβληθεί στον πρόεδρο του Ολυμπιακού.

Υπενθυμίζεται ότι αυτό συνέβη στις 18 Ιουνίου και λίγες ώρες αργότερα ο κακουργηματικά κατηγορούμενος πρόεδρος της ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά πως η επιβολή των όρων δεν θα έχει καμία επίπτωση στην ομάδα, καθώς «παραμένω πρόεδρος, μέτοχος και εγγυητής του μέλλοντος του Ολυμπιακού».

Με λίγα λόγια, η Επιτροπή, πριν επιληφθεί, θέλει να γνωρίζει με ακρίβεια τι δεν μπορεί να κάνει ο Μαρινάκης στο ποδόσφαιρο, ώστε να διαπιστώσει στη συνέχεια αν υπάρχουν παραβάσεις.

Πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί, πως η ΕΕΑ έχει σκεφτεί να προβεί στη συγκεκριμένη ενέργεια εδώ και καιρό, ωστόσο η αναφορά του Δημήτρη Μελισσανίδη στο θέμα επισπεύδει την αποστολή του ερωτήματος.

Παράλληλα, να τονιστεί και κάτι ακόμα: Το αν υπάρχει παραβίαση περιοριστικών όρων από κάποιο πρόσωπο, δεν είναι αντικείμενο που αφορά άμεσα την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, καθώς πρόκειται για ποινικό αδίκημα και επιλαμβάνονται αυτεπάγγελτα οι Αρχές.

Όμως η Επιτροπή θέλει να εξετάσει αν η εν λόγω περίπτωση εμπίπτει στα κωλύματα του νόμου περί συμμετοχής σε Δ.Σ. ΠΑΕ, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει πρόβλημα με την ομάδα, εν προκειμένω με την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Εν ολίγοις, θα διαπιστωθεί αν ο Μαρινάκης δύναται να είναι πρόεδρος ή ακόμα και μέλος του ΔΣ με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Τα κωλύματα του νόμου αφορούν όσους έχουν παραπεμφθεί σε δίκη (στη συγκεκριμένη υπόθεση αναμένεται η εισήγηση για το ποιοι θα παραπεμφθούν σε δίκη) ή έχουν καταδικαστεί, ωστόσο η ΕΕΑ έχει αποφασίσει να εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα.

Πηγή: www.sdna.gr