Επαφές Κοντονή με Μαρινάκη, Αγγελίδη και Αλαφούζο

KONTONIS

Διαδοχικές συναντήσεις με τους προέδρους του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού είχε τα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού.  Ο Σταύρος Κοντονής δήλωσε ικανοποιημένος από τις συζητήσεις που έγιναν, υπενθυμίζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης για κοινή πορεία προς την επίλυση των προβλημάτων βίας και διαφθοράς στο ποδόσφαιρο «που συνδέονται και αλληλοτροφοδοτούνται». Προαναγγέλοντας νέο αθλητικό νόμο που «θα τα λύσει όλα αυτά», ο Σταύρος Κοντονής δεσμεύθηκε ότι δε θα «γκρεμίσει» τα οποια καλά σημεία του νόμου Ανδριανού.  «Θέλουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο να εξυγιανθεί και να παραδοθεί πεντακάθαρο (…) Το θέμα ήταν να τελειώσουμε τον πρώτο κύκλο των επαφών και να δούμε που συμφωνούμε. Αυτό που προέχει είναι ότι αυτά που δηλώνουν οι ΠΑΕ στην κυβέρνηση είναι τα υλοποιήσει από τη μεριά της. Το να συμφωνούμε τώρα και να διαφωνούμε την κρίσιμη ώρα, θα ήταν πρόβλημα».

Μετά τη χθεσινή του συνάντησή με τον κ. Κοντονή, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δήλωσε αισιόδοξος και πολύ ικανοποιημένος από τη συζήτησή τους, ενώ δεσμεύθηκε να στηρίξει τον νέο Υφυπουργό στην αντιμετώπιση της βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αναφερόμενος στο ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής με τον ΠΑΟΚ, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού εξέφρασε την ελπίδα η ομάδα του να γίνει αποδέκτης ανάλογης φιλοξενίας με αυτή που επιφύλαξε στον δικέφαλο στον αγώνα του πρώτου γύρου, και να μην επαναληφθούν οι “κτηνωδίες” του περσινού ημιτελικού Κυπέλλου.
  Μάλιστα εξέφρασε την επιθυμία του να συνοδεύσει την αποστολή του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη «για να την προστατέψει».

Θετικό ήταν το κλίμα και στη συνάντηση του κυρίου Κοντονή με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ,  Ιάκωβο Αγγελίδη. Για το ντέρμπι της Κυριακής, ο κύριος Αγγελίδης δεσμεύθηκε ότι θα γίνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να κυλήσουν όλα ομαλά.  Σε ό,τι αφορά τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, οι δύο άνδρες συμφώνησαν πως καταλυτικό ρόλο στην πάταξή της θα παίξει η δικαιοσύνη που ως τώρα «δεν κινείται με ικανοποιητικούς ρυθμούς». Ασχολίαστη δεν έμεινε ούτε η βία εντός και εκτός των γηπέδων με τους Κοντονή και Αγγελίδη να συμφωνούν ότι πέρα από την παράλογη οπαδική βία, υπάρχουν και ύποπτα περιστατικά που συνδέονται με την εκτεταμένη διαφθορά στο χώρο.

Από τη μεριά του ο Γιάννης Αλαφούζος δήλωσε πως ο νέος Υφυπουργός θα προσπαθήσει να έρθει σε επαφή και με τις άλλες ΠΑΕ ώστε να μπορεσουν να βελτιώσουν το θέμα της βίας και να υπάρξει διαφάνεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, επισημαίνοντας πως δε συζήτησε εκτενέστερα με τον κ. Κοντονή για την δικαστική έρευνα περί εγκληματικής οργάνωσης στον χώρο του ποδοσφαίρου.  Αναφερόμενος στο νόμο Ανδριανού, αναγνώρισε πως έχει πολλά καλά στοιχεία και εξέφρασε την ελπίδα ότι κάποια από αυτά θα χρησιμοποιηθούν, ενώ για το θέμα της ανάπλασης της Λεωφόρου τόνισε πως » θα προχωρήσουμε σταδιακά για να φτιάξουμε το γήπεδο (…) θα το κάνουμε ακόμη και φέτος αν δούμε ότι οι συνθήκες το επιβάλλουν».