Εκτός της ΚΕΔ/ΕΠΟ τέθηκε ο Θανάσης Μπριάκος

a70e798f9e90c67f04d5cb4ab80ce03e_l

Παρελθόν αποτελεί από την ΚΕΔ/ΕΠΟ, σύμφωνα με πληροφορίες του Soccerplus, ο Θανάσης Μπριάκος. Ο συγκριμένος παράγοντας της διαιτησίας μπήκε στην ΚΕΔ το 2010 και από το 2011 ήταν το πρόσωπο με την μεγαλύτερη ισχύ, κάνοντας μεταξύ άλλων και τους ορισμούς των διαιτητών στην Super League.

Συνδέθηκε όσο κανείς άλλος με την διοίκηση Σαρρή και ενεπλάκη στην υπόθεση των «στημένων πινάκων διαιτησίας» τον Αύγουστο του 2012 που «εξελίχθηκε» στην δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο για την οποία κατηγορούνται 16 πρόσωπα εκ των οποίων να δύο ειναι μέλη της ΚΕΔ. Για την υπόθεση αυτή κλήθηκε να καταθέσει ως ύποπτος.

Το καλοκαίρι του 2014 άλλαξε όλη η σύνθεση της ΚΕΔ αλλά παρέμεινε ο Μπριάκος. Ωστόσο μετακινήθηκε στον τομέα της εκπέδευσης των διαιτητών κυρίως από την Γ΄ Εθνική και κάτω.

Ο Μπριάκος φέρεται να δέχτηκε τηλεφώνημα την περασμένη Παρασκευή από υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΠΟ που του ζήτησε την παραίτησή του, κάτι που έγινε τελικά την Δευτέρα (02/02).

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην αλλαγή προέδρου στην ΕΠΟ και στην διαδοχή του Γ.Σαρρή από τον Γ.Γκιρτζίκη. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να οδηγήσει και σε αλλαγές που θα αφορούν τα υπόλοιπα μέλη της ΚΕΔ, στην οποία επανήλθε ως πρόεδρος ο Γ. Καραμελίδης.

Πηγή: www.soccerplus.gr