«Εγκληματική οργάνωση»: Ο ανακριτής διαφθοράς ερευνά τα ραντεβού Μαρινάκη-Αρβανιτίδη

069710F77219F8CF65BA205F2D8C864E

Όπως αποκάλυψε η «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ» αύριο ολοκληρώνει την έρευνά του για την εγκληματική οργάνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης, καλώντας και τους τελευταίους μάρτυρες.

Χθες κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος της Βέροιας, Γιώργος Αρβανιτίδης, ο οποίος ρωτήθηκε για τις σχέσεις του με δυο σημαντικά πρόσωπα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο ανακριτής συσχέτισε τη δικογραφία της «εγκληματικής οργάνωσης» με την ένορκη μαρτυρική κατάθεση φίλης του κ.Αρβανιτίδη, η οποία περιελάμβανε τα ραντεβού του πρώην προέδρου της Βέροιας με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, με τη μεσολάβηση του πρώην νομικού συμβούλου της ΕΠΟ Θεόδωρου Κουρίδη-σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της μάρτυρος.

Σήμερα καταθέτει ως μάρτυρας ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισανίδης και αύριο ο ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας. Ο κύριος Ανδρεάδης που ανέλαβε να διαλευκάνει και την υπόθεση της κάρτας υγείας ποδοσφαιριστή, θα καλέσει τους πρώτους κατηγορουμένους του πορίσματος Κορέα στα τέλη Μαρτίου.

Η »Δίκη» αποκάλυψε το μνημόνιο συμφωνίας ανάμεσα στην ευρωπαϊκή αστυνομία ( EUROPOL ) και την UEFA. Το μνημόνιο που έχει στόχο την καταπολέμηση των χειραγωγημένων ποδοσφαιρικών αγώνων υποχρεούται να το εφαρμόσει και η Ελλάδα. Παρότι υπογράφηκε το Μάιο του 2014 η ΕΠΟ δεν έχει κινητοποιηθεί σε θέματα διαφθοράς, αν εξαιρέσει κανείς μια συνάντηση στην Αθήνα με την INTERPOL.

Πηγή: www.skai.gr