Εγκληματική Οργάνωση: Απέρριψε αίτημα της πολιτικής αγωγής ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εφετών!

Screen Shot 2015-04-14 at 14.51.57

Όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Έφεση της Τρίτης» του Κυριάκου Θωμαΐδη, o Πρόεδρος του Συμβουλίου Εφετών, Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος, απέρριψε αίτημα της πολιτικής αγωγής να παραλάβει τη δικογραφία της υπόθεσης της εγκληματικής οργάνωσης!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυριάκου Θωμαΐδη, τις οποίες έκανε γνωστές μέσω της εκπομπής του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM 94,6 ο κ. Σταμαδιάνος επικαλέστηκε την προστασία των προσωπικών δεδομένων των κατηγορούμενων και αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα της πολιτικής αγωγής να παραλάβει τη δικογραφία της υπόθεσης, η οποία φυσικά περιλαμβάνει και τις νόμιμες παρακολουθήσεις της ΕΥΠ.

Πρόκειται ασφαλώς για μια μη αναμενόμενη κίνηση από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Εφετών, καθώς είναι μια από τις ελάχιστες φορές που ένας δικαστικός λειτουργός με τη θέση του αρνείται να ικανοποιήσει τέτοιου είδους αίτημα της πολιτικής αγωγής και ουσιαστικά να συνεργαστεί μαζί της, με το γεγονός αυτό να έχει σχολιαστεί σε μεγάλο βαθμό στους νομικούς κύκλους.

Εντύπωση προκαλεί επίσης ότι μόνο ένας από τους 35 κατηγορούμενους για την πολύκροτη υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης ζήτησε, πήρε και κατέχει τον σκληρό δίσκο της συγκεκριμένης υπόθεσης (επικαλείται και ο ίδιος πλέον τα προσωπικά του δεδομένα), ενώ οι υπόλοιποι 34 δεν έδειξαν ανάλογο ενδιαφέρον!

Πηγή: www.sdna.gr