Δύο νέα κακουργήματα ερευνά ο εισαγγελέας στην ΕΠΟ

gacell

Όπως αποκάλυψε η «Δίκη στον ΣΚΑΪ», δύο αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα διερευνά με προκαταρκτική εξέταση ο αναπληρωτής αθλητικός εισαγγελέας Γιάννης Παναγόπουλος στην ΕΠΟ: Την απιστία και την απάτη.

Πρόκειται για το σκάνδαλο συντήρησης 11 γηπέδων, τα οποία ανατέθηκαν απευθείας και χωρίς διαγωνισμό σε εταιρεία.

Από την 22η πταισματοδίκη Αθηνών και ζητήθηκαν ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις από παράγοντες της Ομοσπονδίας και έγγραφα στα πλαίσια συλλογής αποδείξεων. Ερευνώνται 17 ποδοσφαιρικοί παράγοντες και 3 ανώτατα στελέχη της ΕΠΟ.

Η δικογραφία άνοιξε από την εισαγγελέα Εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου και τον πρώην αναπληρωτή αθλητικό εισαγγελέα Γιώργο Λαΐνη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εταιρεία, που ανέλαβε το έργο της συντήρησης των γηπέδων, αρχικά απαιτούσε 445.000 ευρώ και μέσα σε δυο μήνες μείωσε την απαίτηση της σε 62.000 ευρώ, ακριβώς για το ίδιο αντικείμενο!

Από τρία πρακτικά του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ προκύπτουν παρατυπίες, όπως η ετεροχρονισμένη υπογραφή σύμβασης. Μάλιστα σε συνεδρίαση που έγινε στις 22 Μαϊου 2015 ο τότε πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης αρχικά δηλώνει ότι η συντήρηση των δυο γηπέδων του Αγίου Κοσμά γίνεται δωρεάν από την εταιρία και στο τέλος της συνεδρίασης προτείνει και αποφασίζει να καταβάλει στην εταιρία 120.000 ευρώ και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, εφευρίσκοντας τη σιωπηρή παράταση της σύμβασης που δεν είχε ανανεωθεί.

NOOR ONE: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΕΣΤΕΛΝΕ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ!
Σε τελικό στάδιο βρίσκεται η έρευνα της Εισαγγελίας Πειραιά για την παράλληλη υπόθεση του Noor One. Ήδη ελέγχθηκαν επτά εταιρείες ελληνικών συμφερόντων που έστειλαν τραπεζικά εμβάσματα στο ναρκοπλοίο που μετέφερε τους 2,1 τόνους ηρωίνης. Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνης Τζίβα ελέγχθηκαν από την Οικονομική Αστυνομία όχι μόνο τα εμβάσματα, αλλά και τα δικαιολογητικά βάσει των οποίων εστάλησαν χρήματα που υπερβαίνουν τα 2.000.000 δολάρια στο Noor One. Μια από τις εταιρίες που είναι ελληνικών συμφερόντων, δεν εμφάνισε κανένα παραστατικό στοιχείο και ελήφθησαν ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις. Η έρευνα αφορά λαθρεμπόριο πετρελαίου και ξέπλυμα χρήματος που συνδέεται με το φορτίο των ναρκωτικών, το οποίο είναι το μεγαλύτερο που ήρθε ποτέ στην Ευρώπη.

ΤΡΕΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤ.ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ
Νέος αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας αναλαμβάνει στην ΕΠΟ μετά την παραίτηση του Στέφανου Μπαξεβάνη. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος πρότεινε τρεις εισαγγελείς ώστε η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ να επιλέξει τον έναν, με βάση τον νόμο Κοντονή. Οι εισαγγελείς που προτείνονται για τη θέση του αναπληρωτή ποδοσφαιρικού εισαγγελέα είναι η Χάϊδω Ζούγρη, ο Αντώνης Ματθιουδάκης και ο Γιώργος Καράτσαλος. Η επιλογή θα γίνει στις 30 Ιουνίου

Πηγή: www.skai.gr