Δικάζεται για δωροδοκία ο Κούγιας

2014011201783_159320616

Ο πρώην πρόεδρος της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας, ο πρώην γενικός αρχηγός των Πατρινών, Πέτρος Σταθάκης, ο πρώην γενικός αρχηγός του Ολυμπιακού Χερσονήσου, Μανώλης Κουβαράς και οι πρώην ποδοσφαιριστές της Κρητικής ομάδας, Αραβιάκης και Σωμαράκης, δικάζονται την Παρασκευή (30/10) στο Β’ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων με τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας σε δωροδοκία και της δωροδοκίας αντίστοιχα (για τους δύο πρώτους) και της δωροληψίας (για τους άλλους τρεις).

Η εκδίκαση είναι από αναβολή που είχε πάρει στις 20 Ιουλίου 2015 εξ αιτίας της απουσίας των κατηγορουμένων για διαφόρους λόγους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό να αναβληθεί εκ νέου.

Η υπόθεση αφορά τον αγώνα Χερσόνησος-Παναχαϊκή 1-2, που διεξήχθη στις 17 Απριλίου 2011. Οι Πατρινοί που πήγαιναν για άνοδο από την Γ’ Εθνική στην Football League (την οποία και πήραν τελικά), φέρονται –σύμφωνα με το κατηγορητήριο- να χρημάτισαν με το ποσό των 5.000 ευρώ τους Κρητικούς, με τον Σταθάκη να τα παραδίδει στον Κουβαρά κατ’ εντολή Κούγια (σύμφωνα με τον ισχυρισμό του Σταθάκη) και οι Αραβιάκης, Σωμαράκης να είναι οι «μιλημένοι» ποδοσφαιριστές.

Θυμίζουμε ότι τον Οκτώβριο του 2011 η εν λόγω υπόθεση εκδικάστηκε και σε επίπεδο αθλητικής δικαιοσύνης και η τελική απόφαση ήταν αφαίρεση 5 βαθμών για την Παναχαϊκή, απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για 5 χρόνια και απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για 2 χρόνια στον Πέτρο Σταθάκη και αθώωση για τους Κούγια και Κουβαρά.

Η υπόθεση ξεκίνησε από τη δημοσιοποίηση μιας παράνομα υποκλαπείσας συνομιλίας μεταξύ Σταθάκη και Κουβαρά, με τον πρώην γενικό αρχηγό της Παναχαϊκής να ισχυρίζεται αργότερα ότι παρέδωσε στον Κουβαρά χρήματα που φέρεται να του έδωσε ο Κούγιας.

Ο Αλέξης Κούγιας από την πλευρά του, έχει υποστηρίξει ότι η υπόθεση είναι κατασκευασμένη από τον Σταθάκη που ήταν πρώην συνεργάτης του Τσακογιάννη στην Ηλιούπολη, με σκοπό να εξοντωθεί από βασικός μάρτυρας της υπόθεσης των στημένων αγώνων του 2011.

Πηγή: www.sdna.gr