Ασφαλιστικά μέτρα από τον ΟΦΗ κατά της Super League!

70323

Νέα προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια έκανε ο ΟΦΗ, ο οποίος κλιμακώνει την αντίδρασή του κατά της Super League.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη (8/1) επιδόθηκε στα γραφεία της οδού Αστροναυτών έγγραφο, με το οποίο ο συνεταιρισμός καλούνταν να παραστεί την Παρασκευή (9/1) στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου, όπου θα εκδικαζόταν η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η ΠΑΕ ΟΦΗ.

Με την κίνηση αυτή, ο ΟΦΗ θέλει να μπλοκάρει ενδεχόμενη απόφαση της Λίγκας στο συμβούλιο της Τρίτης (13/1) περί μη ορισμού των επόμενων αγώνων του στο πρωτάθλημα δυνάμει στου άρθρου 35 του ΚΑΠ, επειδή έχει προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια για τελεσίδικες οφειλές σε ποδοσφαιριστές, οι οποίες έχουν κριθεί από τα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου.

Η παράταση που έχει δοθεί από τη Super League στον ΟΦΗ λήγει την Δευτέρα (12/1) και προφανώς η ομάδα της Κρήτης δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από την προσωρινή διαταγή που έχει στα χέρια της, όπως της έχει ζητηθεί.

Η προγραμματισμένη για την Παρασκευή (9/1) εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων αναβλήθηκε και ορίστηκε για την Δευτέρα (12/1). Η απόφαση πιθανόν να εκδοθεί την ίδια μέρα, ενώ η Super League έχει αποφασίσει να παραστεί στο δικαστήριο.

Για την Τρίτη (13/1) έχει προγραμματιστεί ΔΣ της Λίγκας, όπου θα συζητηθούν τα εξής θέματα:

1. Προσφυγή ΠΑΕ ΟΦΗ στα Πολιτικά Δικαστήρια και Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων της εν λόγω ΠΑΕ κατά του Συνεταιρισμού.

2. Συζήτηση για τη Σύμβαση Ανταποδοτικής Χορηγίας με την ΟΠΑΠ Α.Ε.

3. Συζήτηση επί των αρχαιρεσιών για την εκλογή Προέδρου του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο.

4. Διάφορα.

Διαβάστε την απόφαση της Super League για  ΟΦΗ και Πανιώνιο:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League με ψήφους 17-1 (μειοψήφησε η ΠΑΕ ΟΦΗ) αποφάσισε όπως τάξει προθεσμία μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2015 στις ΠΑΕ ΟΦΗ και ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ να παραιτηθούν από κάθε προσωρινή διαταγή εις βάρος της Super League.

Σε περίπτωση που αυτό δε συμβεί μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία, τότε δυνάμει της σημερινής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου κατ’ εφαρμογή του άρθρου 35 του ΚΑΠ δε θα οριστούν οι αγώνες των εν λόγω δύο ομάδων  κατά την αγωνιστική που θα λάβει χώρα από 10 έως 12 Ιανουαρίου 2015 και για κάθε επόμενη αγωνιστική, όσο οι εν λόγω δύο ΠΑΕ δεν αποσύρουν τις οικείες προσωρινές διαταγές».

Πηγή: www.soccerplus.gr