Άρχισαν οι αμφισβητήσεις προς την ΕΠΟ για τα κατηγορούμενα μέλη της

ÓÕÓÊÅØÇ ÔÇÓ ÅÐÏ, ÓÏÕÐÅÑ ËÉÃÊÁ ÊÁÉ FOOTBALL LEAGUE

Η πρώτη αντίδραση από τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των κατηγορούμενων για συμμετοχή στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο που βρίσκονται με ευθύνη της ηγεσία της ΕΠΟ σε καίρια πόστα λήψης αποφάσεων, ήρθε από τον δικηγόρο Γιώργο Παναγόπουλο και αφορά την παρουσία του συνταξιούχου δικαστή Γιώργου Βλάσση ως μέλος του Τακτικοπύ Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ.

Ο κ. Παναγόπουλος τόσο ο ίδιος όσο και ως εκπρόσωπος ποδοσφαιριστών (PELE FRIMPONG και Παντελή ΚΑΦΕ) έχει προσφύγει στο ΤΔΔ ζητώντας την έκπτωση των μελών του ΔΣ της ΕΠΟ και τον διορισμό προσωρινής διοίκησης.

Με συμπληρωματικό υπόμνημα που έστειλε προς το ΤΔΔ και φέρνει στη δημοσιότητα το Soccerplus αναφέρει ότι το συγκεκριμένο μέλος του κατηγορείται για την συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση του ποδοσφαίρου κάτι που αποτελεί λόγο έκδοσης παράνομων αποφάσεων.

Συγκεκριμένα στο πρόσθετο υπόμνημα ο κ. Παναγόπουλος αναφέρει:    

Επιπροσθέτως σε όσα αναπτύξαμε ενώπιον σας και δια του υπομνήματος  μας ΜΕΤΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΝ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ κ.ΑΝΔΡΕΑΔΗ ΠΕΡΙ ΚΛΗΣΕΩΣ ΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ Σας κ. Γεώργιου ΒΛΑΣΣΗ, Συνταξιούχου Δικαστή , θεωρούμε  ότι πλέον αποδείχτηκε ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ Ο ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ Σας, ΚΑΘΩΣ ΕΝΑ ΣΗΜΑΙΝΟΝ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΔΔ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ Ως ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ κι επομένως πράγματι ευσταθεί ο ισχυρισμός μας περί ύπαρξης εννόμου συμφέροντος  αλλά και υφιστάμενης ηθικής και περιουσιακής βλάβης μας.

Στο αρχικό υπόμνημα ο κ. Παναγόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Επαναλαμβάνουμε την επιφύλαξή μας για τη  νομιμότητα της λειτουργίας και συγκρότησης του οργάνου σας, όταν ειδικά μετά την έκδοση του πορίσματος ΚΟΡΕΑ , πιθανολογήθηκε βάσιμα ότι μεταξύ των εμπλεκομένων ποινικά διωκομένων για συμμετοχή στην «ποδοσφαιρική εγκληματική οργάνωση» συμπεριλαμβάνονται δικαστές και δικηγόροι –μέλη των διαιτητικών οργάνων της ΕΠΟ!, χωρίς βέβαια αυτή η πρόσφατη εξέλιξη να αποτελεί το μόνο μελανό σημείο των διαιτητικών επιτροπών της ΕΠΟ, καθώς από το 2007 έχουν κριθεί και από την Πολιτεία (ΕΕΑ) και από  την δικαιοσύνη ως μη νόμιμα όργανα , που οι αποφάσεις τους παράγουν εκτελεστότητα και δεδικασμένο!».

Πηγή: www.soccerplus.gr