Απίστευτο σκάνδαλο συγκάλυψης και ατιμωρησίας!

soccer_goal1-thumb-large

Ενώ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός τιμωρούνται για δυσφήμιση ακόμα και για ψύλλου πήδημα, ο Γκιρτζίκης και οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς δεν έχουν παρέμβει για την επίθεση του Ολυμπιακού στους δικαστές!

Άλλο ένα σκάνδαλο από αυτά που μας έχει συνηθίσει το «σύστημα ΕΠΟ» φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το SDNA και αφορμή στάθηκαν δύο πράγματα:

Α) Το βαρύτατο πρόστιμο των 20.000 ευρώ που επιβλήθηκε στην ΑΕΚ μετά από παρέμβαση Γκιρτζίκη, για μια πολύ… light ανακοίνωση που είχε βγάλει η Ένωση… πέρυσι(!) τον Αύγουστο, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος,

Β) Την απολογία της ΑΕΚ, πάλι με παρέμβαση Γκιρτζίκη, για μια ατάκα του Δημήτρη Μελισσανίδη σε εκδήλωση της Aegean στα… μπουζούκια, ότι κάποιοι διαιτητές από του χρόνου «θα σφυρίζουν στα τρένα».

Ενώ, λοιπόν, στην ΑΕΚ ασκούνται διώξεις από τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς και η Ένωση κάθεται συνεχώς στο «σκαμνί» για δυσφήμηση του αθλήματος, μετά και από σχετικά αιτήματα που υποβάλει προς την αθλητική δικαιοσύνη ο πρόεδρος της ΕΠΟ (όταν «χάνονται» οι υποθέσεις σε πρώτο βαθμό, ζητεί την άσκηση έφεσης), κάποιες άλλες περιπτώσεις φαίνεται να αντιμετωπίζονται τελείως διαφορετικά και δημιουργούνται εύλογοι συνειρμοί για συγκάλυψη και κουκούλωμα.

Συγκεκριμένα: Στις 10 Μαΐου ο Δημήτρης Μελισσανίδης απαλλάσσεται από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ για το φραστικό επεισόδιο που είχε στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, με τον παρατηρητή διαιτησίας του αγώνα, Δημήτρη Κύρκο.

Ο Ολυμπιακός αντιδρά εντονότατα για εκείνη την απόφαση και εκδίδει μία από τις σκληρότερες ανακοινώσεις που έχουμε δει φέτος, με ευθείες βολές κατά των τακτικών δικαστών τους οποίους και δεν διστάζει να κατονομάσει!

Η ανακοίνωση των «ερυθρολεύκων» εκείνη την ημέρα, μιλά για «ακατανόητη και προκλητική» απόφαση. Χαρακτηρίζει την απόφαση «ντροπή» και «ανοσιούργημα», που «δίνει το δικαίωμα να απειλούνται και να επηρεάζονται, διαιτητές, παρατηρητές, άνθρωποι της διαιτησίας».

Κατονομάζει τον δικαστή Μιχαήλ Χαριάτη και σημειώνει ότι «το μόνο που μας μένει είναι να του δώσουμε θερμά συγχαρητήρια».

Κατονομάζει την δικαστή Λουίζα Γλυκερία Ιωαννίδου για άλλη απόφαση που αθώωνε τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Βάσει των αποφάσεων της Επιτροπής Δεοντολογίας, ο Ολυμπιακός λέει ότι «δυστυχώς δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σε αυτή τη χώρα» και καταλήγει με ένα άκρως επιθετικό μήνυμα προς τους δικαστές:

«Δυστυχώς ή ευτυχώς, το μόνο που καταφέρατε ήταν να ξεφτιλιστείτε στα μάτια του φίλαθλου κόσμου»!

Αυτή η ανακοίνωση, δεν φαίνεται να κρίθηκε δυσφημιστική για το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Αυτή η ανακοίνωση δεν μάθαμε αν θεωρήθηκε «δυσμενής κρίση σε βάρος ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων», όπως αναφέρει ο Κανονισμός.

Οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς κ.κ. Σιμιτζόγλου και Μπαξεβάνης, δεν έκριναν σκόπιμο να ασκήσουν πειθαρχικές διώξεις;

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης δεν θεώρησε ότι έπρεπε να παρέμβει και να ζητήσει την τιμωρία του Ολυμπιακού, όπως έχει κάνει φέτος με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Μελισσανίδη και Αλαφούζο, πάντα για περιπτώσεις δηλώσεων και ανακοινώσεων επικριτικών για την ομοσπονδία και τη διαιτησία;

Τα συμπεράσματα δικά σας…

«Σας μιλώ ειλικρινά, δεν την είχα υπόψη μου»!
Το συγκεκριμένο θέμα, αναδείχθηκε σε όλο του το μεγαλείο την Τετάρτη 8/6 ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, όπου επρόκειτο να εκδικαστεί η υπόθεση των δηλώσεων Μελισσανίδη περί… τρένων και Δελφάκη.

Με αφορμή την «καμπάνα» των 20.000 ευρώ για την περσινή ανακοίνωση της ΑΕΚ, ο δικηγόρος της Ένωσης, Πέτρος Καϊμακάμης, είπε προς τον πρόεδρο της Επιτροπής και Εφέτη, Δημήτρη Σκουτέρη: «Διυλίζετε τον κώνωπα και καταπίνετε την κάμηλον»!

Όταν ο δικαστής του ζήτησε τον λόγο, ο κ. Καϊμακάμης του παραδίδει στα χέρια την ανακοίνωση του Ολυμπιακού που αναφέραμε παραπάνω και του λέει:

«Κοιτάχτε τι σημαίνει δυσφημιστική ανακοίνωση. Ακόμα και ονόματα δικαστών έχει μέσα. Τους καταγγέλλει και είναι εκβιαστική για τους δικαστές. Εμάς μας κυνηγάτε για ένα ευφυολόγημα του Μελισσανίδη για τον Δελφάκη και εδώ δεν κάνετε τίποτα, δεν έχει κινηθεί καμία διαδικασία».

Και αφού ο κ. Σκουτέρης διαβάζει την ανακοίνωση του Ολυμπιακού, λέει προς τον δικηγόρο της ΑΕΚ:

«Σας μιλώ ειλικρινά, έχετε δίκιο. Δεν την είχα υπόψη μου αυτή την ανακοίνωση»!

Να σημειωθεί, βέβαια, ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων δεν έχει ευθύνη γι’ αυτό το κουκούλωμα, καθώς προεδρεύει σε δευτεροβάθμιο όργανο. Όπως προείπαμε, όλη η ευθύνη ανήκει στον Γκιρτζίκη και τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς.

Πηγή: www.sdna.gr