Αναστασίου: «Αν μιλήσω θα με αποβάλουν δια παντός»

ImageHandler.ashx

Μιλώντας στη Nova, ο Γιάννης Αναστασίου αναφέρθηκε τόσο στην ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ατρόμητο, όσο και στη… σιωπή που ο ίδιος έχει επιβάλλει στον εαυτό του, προκειμένου να μην αποβληθεί δια παντός από το πρωτάθλημα. Ο προπονητής του «τριφυλλιού» αναφέρθηκε ακόμα στο πρωτάθλημα και είπε ότι ο κόσμος του έχει γυρίσει την πλάτη.

Για το ματς στο Περιστέρι ο Αναστασίου σημείωσε: «Ήταν ένα Ανοιχτό παιχνίδι απέναντι σε καλή ομάδα. Δεν μπήκαμε καλά στο πρώτο τέταρτο. Δεχθήκαμε το γκολ. Μετά ανεβήκαμε, δεν τελειώναμε τις φάσεις. Είχαμε πει ότι σε αυτά τα ματς δεν θα έχουμε 15-20 ευκαιρίες. Θα έπρεπε σε μία δύο ευκαιρίες να σκοράρουμε. Μία κακή απόφαση του διαιτητή ουσιαστικά τελείωσε το ματς. Ειδικά απέναντι σε μία καλή ομάδα όπως ο Ατρόμητος το 2-0 δεν μπορεί να γυρίσει εύκολα. Μετά ήρθε και η κόκκινη και τελείωσε το ματς. Μπορούμε να πούμε πολλά για αυτό το ματς, μπορούμε να πούμε τι φταίει. Εμείς ξέρουμε τι φταίει. Δεχόμαστε την κριτική και το κυριότερο αναγνωρίζουμε τι κάναμε λάθος».

Ο Αναστασίου συνέχισε: «Είναι κάποια άλλα πράγματα που δεν μπορώ να πω γιατί ο αθλητικός δικαστής έχει μία συμπάθεια στο πρόσωπό μου και μπορεί να με αποβάλλει δια παντός από το ελληνικό πρωτάθλημα. Θα προτιμήσω αυτά που έχω στο μυαλό μου να μην τα πω».

Σε ό,τι αφορά τη μάχη του πρωταθλήματος, ο Αναστασίου έδωσε συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του τίτλου και υπογράμμισε ότι: «Καταρχήν θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ως φίλαθλος. Ζούμε στην Ελλάδα και με την αφαίρεση των βαθμών και με την ήττα μείναμε αρκετά πίσω. Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι το ποδόσφαιρο χάνει πάρα πολύ. Κάτι πάει λάθος με το ποδόσφαιρο. Σίγουρα ο κάθε ένας θέλει να βλέπει την ομάδα του να κερδίζει το πρωτάθλημα, αλλά το πιο σημαντικό είναι το προϊόν να είναι πιο ελκυστικό. Στα προηγμένα πρωταθλήματα κανείς δεν ξέρει ποιος θα πάρει τίτλο, ποιος θα βγει δεύτερος…»

Για το κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού, ο Αναστασίου είπε: «Είναι δύσκολη κατάσταση για εμάς, τώρα, μπορώ να καταλάβω την απογοήτευση και τη στεναχώρια των παιδιών. Θα καταλάβω αν ένας παίκτης μου πει ότι είναι άδειος από την εξέλιξη των πραγμάτων. Αλλά αυτοί που θα μείνουν πίσω θα μείνουν για να παλέψουν και να πετύχουμε νίκες στα πλέι οφ».

Για το ματς με τη Βέροια, ο προπονητής του Παναθηναϊκού είπε: «Αυτοί που θα μείνουν θα παλέψουν. Τα παιδιά που θα μπουν στο γήπεδο θα παλέψουν για τη νίκη. Η Βέροια είχε ένα πολύ εντυπωσιακό ξεκίνημα, ήταν η ομάδα με τη μεγαλύτερη βελτίωση στο πρωτάθλημα. Το τελευταίο διάστημα η απόδοσή της έχει πέσει, αλλά τα παιχνίδια απέναντι στον Παναθηναϊκό είναι πολύ διαφορετικά. Θα πρέπει να περιορίσουμε τα ατού της και να χτυπήσουμε στα αδύναμα σημεία της. Για εμάς το μεγαλύτερο θέαμα είναι να έχουμε συγκέντρωση».

Για τον Καλτσά, ο Αναστασίου σημείωσε: «Έχει μια σταθερή εξέλιξη. Τον παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι μικρό πράγμα σε μία μικρομεσαία να έχει σημειώσει τόσα γκολ. Είναι πολύ ταλαντούχος, έχει πολλές προοπτικές. Αν παίξει, βέβαια, θα πρέπει να τον προσέξουμε πάρα πολύ, διότι ακόμα αγωνίζεται στη Βέροια».

Για την κλήση του Λαγού στην Εθνική, ο Αναστασίου: «Θα ήθελα να πω για τον Τάσο και για τον Καρέλη ότι δύο χρόνια δουλεύουν μαζί μας και κάθε ημέρα δουλεύουν για να γίνουν καλύτεροι. Είναι μία επιβράβευση για τα παιδιά, ένα κίνητρο για να γίνονται ακόμα καλύτεροι. Όσο δουλεύουν πάντα θα κάνουν ένα βήμα εμπρός και θα παρουσιάζονται ακόμα καλύτεροι. Είναι μία επιβράβευση και για όλο το σταφ, για όλους τους συνεργάτες. Όλοι αφιερώνουν πολλές ώρες για να γίνουν καλύτερα τα παιδιά. Είναι και ένα μάθημα παράλληλα για κάποια παιδιά που φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού κάποιες φορές νομίζω ότι φτάνει. Πάντα θα υπάρχει κάποιος καλύτερος και πάντα θα πρέπει να προσπαθείς το ίδιο σκληρά».

Πηγή: www.sdna.gr