Ανακοίνωση Παναθηναϊκού κατά Γκιρτζίκη και Αρετόπουλου

aretopoulos-2--new

Με αφορμή τον ορισμό του Αρετόπουλου στο ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟ, η «πράσινη» ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση η οποία στρέφεται κατά του ρέφερι από τα Τρίκαλα, ενώ παράλληλα αφήνει αιχμές για το ασυμβίβαστο του Γ.Γκιρτζίκη που είναι πρόεδρος της ΚΕΔ και παράλληλα υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ.

Οι Πράσινοι αναφέρονται εκτενώς στην προϊστορία που υπάρχει με τον εν λόγω διαιτητή, κάνοντας λόγο για αλλοίωση αποτελέσματος πριν από δύο χρόνια στην αναμέτρηση με τον Πλατανιά.

Παράλληλα γίνεται αναφορά στην γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, υπογραμμίζοντας πως η παραίτηση του Γιώργου Σαρρή δεν αρκεί από μόνη της σαν γεγονός για να επέλθει η κάθαρση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή (02/01) η ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Με το τέλος του 2014 διαπιστώσαμε για μία φορά ακόμη ότι η έννοια του ασυμβίβαστου είναι προφανώς άγνωστη στα στελέχη της ΕΠΟ. Ο Γιώργος Γκιρτζίκης, ενώ ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητά του για πρόεδρος της ΕΠΟ, συνεχίζει να επιλέγει διαιτητές ως προεδρεύων της ΚΕΔ.

Μιας ΚΕΔ, που μετά την απομάκρυνση του Χιού Ντάλας επανήλθε στο καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας έχοντας ως επικεφαλής στέλεχος, που σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, συγκαταλέγεται μεταξύ κακουργηματικά διωκόμενων στελεχών δυνάμει εισαγγελικής έρευνας για την κάρτα υγείας.

Ο ορισμός του Αλέξανδρου Αρετόπουλου στα Γιάννινα έρχεται να εντείνει το κλίμα και να επιβεβαιώσει πως η μεμονωμένη παραίτηση του Γιώργου Σαρρή δεν ισοδυναμεί με καμία κάθαρση.

Θα γνωρίζει ασφαλώς ο κ. Γκιρτζίκης ως παλαιό στέλεχος της ΕΠΟ ότι ο συγκεκριμένος ρέφερι πριν δυο χρόνια στα Χανιά αλλοίωσε, κατά γενική ομολογία, το αποτέλεσμα του αγώνα με τον Πλατανιά, ενώ φέτος στο ίδιο ματς έκανε παγκόσμιο ρεκόρ υποδεικνύοντας μόλις ένα φάουλ υπέρ της ομάδας μας.

Έχει «πρωταγωνιστήσει» δε και ως τέταρτος διαιτητής, στο γνωστό και μη εξαιρετέο ντέρμπι του 2011, μη καταγράφοντας τα επεισόδια σε βάρος των παικτών μας. Είναι κοινός τόπος πόσο αριστοτεχνικά έμαθαν να σφυρίζουν κάποιοι διαιτητές τα τελευταία χρόνια για να συνδράμουν στο σκοπούμενο αποτέλεσμα.

Τα προφανή (ανύπαρκτα πέναλτι ή οφσάιντ) χρησιμοποιούνται σε απόλυτη ανάγκη. Τον εκλεπτυσμένο τρόπο αποτελούν τα φάουλ που δίνονται ή δεν δίνονται για να αποτρέψουν ομάδες να αναπτύξουν το παιχνίδι τους.

Είναι σημαντικό ότι η ποινική δικαιοσύνη έχει ξεκινήσει να ξετυλίγει το κουβάρι της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο δρόμος όμως είναι ακόμη μακρύς, γιατί φαίνεται πως υπάρχουν πρωταγωνιστές και δευτεραγωνιστές που είτε συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητοι είτε δίνουν τον τελευταίο λυσσαλέο αγώνα τους, αδικώντας και εκείνα τα στελέχη και διαιτητές που ανταποκρίνονται στο καθήκον τους με συνέπεια, αντικειμενικότητα και σοβαρότητα.

Το σχόλιο του Γ.Γκιρτζίκη για τα όσα του καταλογίζει ο ΠΑΟ

»Ποιο ασυμβίβαστο; Δεν υπάρχει αυτό που λένε. Δεν ορίζω εγώ διαιτητές. Αν τους όριζα, τότε θα είχαν δίκιο. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα», τόνισε σε δηλώσεις του στο «Sport 24″ ο πρόεδρος της ΚΕΔ.

Πηγή: www.soccerplus.gr