Αλλαγές στη δομή των Ενώσεων έχει προτείνει ο Κοντονής

ImageHandler.ashx

Eκτεταμένες αλλαγές στον αθλητισμό και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο θέλει να κάνει ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού, Στ. Κοντονής, όπως προκύπτει και από το περιεχόμενο του νομοσχεδίου που κατέθεσε στη Βουλή.

Νεότερες πληροφορίες από πηγές προσκείμενες στην πολιτική ηγεσία του αθλητισμού αναφέρουν ότι:

Για το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ η σκέψη έχει να κάνει με την αναδιάρθρωση των Ενώσεων με βάση της διάρθρωση της χώρας. Δηλαδή με νομούς σε πρώτο βαθμό και περιφέρειες σε δεύτερο. Το σχέδιο προβλέπει αύξηση των εκλεκτόρων σε περίπου 350.

Επίσης προβλέπεται αλλαγή στο εκλογικό σύστημα είτε με τη υιοθέτηση απλής αναλογικής και διαφορετικών ψηφοδελτίων, είτε με ενιαίο ψηφοδέλτιο στο οποίο ο εκλέκτορας θα μπορεί να ψηφίζει ως ένα ποσοστό επί του αριθμού των υποψηφίων που μπορούν αν εκλεγούν και όχι το σύνολό τους. Όπως γίνονται οι εκλογές στην ΕΠΟ τουλάχιστον τα τελευταία δέκα χρόνια, υπάρχει μόνο ένα ψηφοδέλτιο και υπάρχει δικαίωμα τόσων σταυρών όσα και τα μέλη του ΔΣ που μπορούν να εκλεγούν, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει έκφραση διαφορετικών φωνών στο ΔΣ της ΕΠΟ.

Τα παραπάνω έχουν κατά πληροφορίες γνωστοποιηθεί στην ηγεσία της ΕΠΟ.

Για τη διαιτησία μια πρώιμη σκέψη από τις πολλές που υπάρχουν είναι τα όργανα των διαιτητών να προκύπτουν από εκλογές που θα ψηφίζουν οι διαιτητές

Για τις Πειθαρχικές Επιτροπές της ΕΠΟ θα ισχύσει ότι προβλέπεται στο αθλητικό νομοσχέδιο. Αποκλειστικά τακτικοί δικαστές και εισαγγελείς και διορισμός από το ανώτατο δικαστικό συμβούλιο. Η ΕΠΟ θα διατηρήσει την Επιτροπή Εφέσεων και τα άλλα όργανα.

Τέλος υπό τροποποίηση φαίνεται να είναι το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ όπως περιγράφεται στο νόμο του 2006 αλλά και τα κωλύματα παραγόντων προς την κατεύθυνση της αυστηροποίησης.

Πηγή: www.soccerplus.gr