Αυτοδιασυρμός της ΕΠΟ μετά το άδειασμα από FIFA και UEFA

fifa_uefa_0

Μέτα την UEFA και η FIFA ξεκαθάρισε με επιστολή της στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΠΟ, ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για «Grexit» του ελληνικού ποδοσφαίρου λόγω του νέου αθλητικού νόμου αλλά ούτε και διορία για τροποποιήσεις άρθρων του νομοσχεδίου που δήθεν παραβιάζουν την αυτονομία της ΕΠΟ.

Η εξέλιξη αυτή εκθέτει τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και τον ΑΝ.ΕΛ όπως ο Π. Χαϊκάλης που κατά τη συζήτηση του αθλητικού νόμου στη Βουλή «μετέφεραν» τις θέσεις της ΕΠΟ που έχει το μισό της ΔΣ κατηγορούμενο σε βαθμό κακουργήματος, και καταψήφισαν το άρθρο 5 για τους τακτικούς δικαστές και εισαγγελείς στα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου.

Επίσης εκθέτει την ούτως ή άλλως πλήρως αναξιόπιστη ΕΠΟ η οποία με συνεχείς ανεπίσημες διαρροές προς τα ΜΜΕ συντηρούσε το φόβο του «Grexit». Eίναι πραγματικά θλιβερό μια αθλητική ομοσπονδία να δείχνει ότι εύχεται τον διεθνή αποκλεισμό του αθλήματος που διοικεί και στο τέλος οι προσδοκίες της να προδίδονται ακόμα και από τους υπερθνικούς προστάτες της.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δείχνει ποιοί πραγματικά ήθελαν το «Grexit». Τους λόγους για την επιθυμία τους αυτή θα τους βρείτε στο πόρισμα του κ. Κορέα για την «εγκληματική οργάνωση», στη δικογραφία του κ. Ανδρεάδη για την ίδια υπόθεση, στην πρόταση του κ. Πούλιου για τους στημένους αγώνες της περιόδου 2008 – 2011, στην προκαταρκτική έρευνα του κ. Λακαφώση για τις πλαστές ενημερότητες, στην ποινική δίωξη της κας. Κουρινιώτη για το σκάνδαλο της κάρτας υγείας και στην προκαταρκτική έρευνα της κας Σακελλαροπούλου για ψευδορκία.

Αναλυτικά ολόκληρη η επιστολή:

«Αγαπητέ κ. Κοντονή,

Επιβεβαιώνουμε παραλαβή της επιστολής σας με ημερομηνία 8 Μαΐου 2015 με την οποία αποστείλατε στη FIFA και την UEFA αντίγραφο στην Ελληνική γλώσσα του προαναφερόμενου νόμου, όπως τελικά υιοθετήθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και μία μετάφραση στα Αγγλικά του Άρθρου 5 και Άρθρου 15 παρ.2.

Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι στην τελική εκδοχή του νόμου φαίνεται να λαμβάνονται υπόψη οι προτάσεις που προηγουμένως έγιναν από την FIFA και την UEFA. Συγχρόνως, και προς αποφυγή αμφιβολιών, θα επαναλάβουμε ότι κάθε περαιτέρω απόπειρα υπονόμευσης των νόμιμων αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα αντιμετωπιστεί με ισχυρή αντίσταση από τη FIFA και την UEFA.

Σχετικώς, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι η FIFA και η UEFA θα παρακολουθούν στενά την εφαρμογή του νέου νόμου προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ανεξαρτησία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας διατηρείται σε κάθε χρονική στιγμή και σε συμφωνία με τις αντίστοιχες διατάξεις των Καταστατικών της FIFA και της UEFA.

Σας ευχαριστούμε που λάβατε υπόψη σας τα παραπάνω και για τη συνεργασία σας σε αυτή τη διαδικασία».

Πηγή: www.soccerplus.gr