Αυτή θα είναι η εισαγγελέας της έδρας στο Koriopolis

Judges-hammer

Η δίκη με τους 83 κατηγορούμενους του σκανδάλου των στημένων αγώνων, γνωστό και ως «Koriopolis», στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ξεκινά –καλώς εχόντων των πραγμάτων- στις 31 Οκτωβρίου, έπειτα από μία αναβολή που ήδη έχει πάρει.

Όπως έγινε γνωστό την Δευτέρα 12/9, εισαγγελέας της έδρας κληρώθηκε να είναι η αντεισαγγελέας εφετών, Παγώνα Ζάκκα.

Η κα. Ζάκκα είναι περισσότερο γνωστή για δύο μεγάλες υποθέσεις:

Τον Ιανουάριο του 2013 είχε προτείνει την καταδίκη των κατηγορουμένων στην υπόθεση της αεροπορικής τραγωδίας του «Ήλιος» για τα τραγικά λάθη και τις αμέλειες που οδήγησαν στο θάνατο 121 ανθρώπους, επιβάτες και πλήρωμα, στις 14/8/2005 στο Γραμματικό Αττικής. Συγκεκριμένα, με πρόταση-καταπέλτη, ζήτησε την καταδίκη τους για ανθρωποκτονία από ενσυνείδητη αμέλεια χωρίς κανένα ελαφρυντικό για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, τον Διευθυντή Πτητικών Επιχειρήσεων και τον αρχιπιλότο της εταιρείας, καθώς και για ανθρωποκτονία από ασυνείδητη αμέλεια για τον μηχανικό της εταιρείας που έλεγξε το αεροσκάφος την ημέρα της μοιραίας πτήσης.

Εξάλλου, τον Μάιο του 2013, είχε προτείνει στο Συμβούλιο Εφετών την απαλλαγή του πρώην Γενικού Γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών, Γιάννη Καπελέρη, αναφορικά με την υπόθεση των καταγγελιών για «πάγωμα στην διαδικασία είσπραξης προστίμων λαθρεμπορίας καυσίμων». Συγκεκριμένα, ζητούσε να μην υπάρξει κατηγορία για κακουργηματική απιστία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Πηγή: www.sdna.gr